Viime hetken joululahjavinkit kalaruoan ystävälle

Jouluaatto on jo aivan nurkan takana! Jos lähipiiristäsi löytyy kalaruoan ystävä, jolle et vielä ole keksinyt joululahjaa, ei huolta: tässä takuuvarmoja lahjavinkkejä.

Kuva: Prokala ry

Keittiötarvikkeet

Löytyykö läheisen keittiöstä jo kunnon fileerausveitsi, suomustin ja ruotopinsetit? Kenties tarvetta olisi uudelle leikkuulaudalle: kalan käsittelyssä paras leikkuulauta on sellainen, joka pysyy hyvin paikallaan, ja joka on helppo pestä. Veitsien teroitussetti voi myös tulla tarpeeseen, sillä tylsällä veitsellä kalaa on hankalampaa käsitellä. Lämpömittari, jolla saa tarkkailtua kalan sisälämpötilaa valmistaessa, on myös hyvä lahjaidea. Jos keittiön puolella kaikki on kunnossa, voit miettiä kattausta. Lahjana voi olla serviettejä, lautasliinarenkaita, aterimia ja ottimia. Joihinkin aterinsetteihin on saatavilla erityisiä kalaveitsiä hienompia kattauksia varten.

Itse tehdyt tai valmiit mausteseokset

Kalaruokaa ajatellen tehty perinteinen mausteseos voi sisältää esimerkiksi sitruunapippuria, tilliä ja fenkolia. Voit hakea inspiraatiota myös maailmalta: kalaa voi maustaa vaikkapa cajun-tyyliin tai thaimaalaisittain. Valmiita mausteseoksia saa hyvin varustelluista ruoka- ja herkkukaupoista, mutta seoksen voi tehdä myös itse kauniiseen lasipurkkiin. Jos et halua tehdä tai ostaa seosta, laadukkaat suola- ja pippurimyllyt ovat klassikoita, joita jokainen harrastelijakokki arvostaa.

Lahjakortti

Täydellinen lahja sille, jolla on jo kaikkea! Kalakaupan lahjakortilla voi uskaltautua kokeilemaan vaikkapa sellaisia kalalajeja tai äyriäisiä, joita ei ole muuten raaskinut ostaa. Ravintolalahjakortti on myös hyvä valinta: innokaskin kotikokki haluaa välillä valmiiseen pöytään, ja kalaravintolan antimista saa inspiraatiota omaan kokkailuun.

Yhteinen aika

Lahjan ei tarvitse aina olla tavaraa. Anna lahjaksi yhteistä aikaa: tee vaikkapa kaunis kortti, jossa kutsut läheisen nauttimaan kalasopasta helmikuussa vietettävänä kansallisena kalakeittopäivänä! Hauskaa ajanvietettä ovat myös erilaiset kurssit, kuten kalankäsittelykurssit ja sushikoulut. Jos paikkakunnalta ei löydy aikatauluihin sopivaa kurssia, sellaisen voi järjestää itsekin. Hanki raaka-aineet valmiiksi ja tehkää uutta ruokaa yhdessä käyttäen apuna YouTuben kokkaus- ja opastusvideoita. Maksullisten nettikurssien valikoimiin kannattaa myös tutustua.

Alennukset ja alennuskoodit

Monissa kaupoissa, varsinkin nettikaupoissa, on tarjolla erilaisia koodeja, joilla saa alennuksen, näitä sanotaan alennuskoodeiksi. Erilaiset alennuskoodit voivat olla saatavilla suoraan verkkokauppojen omilta sivuilta, tai erilaisilla affiliate sivustoilta, blogeista, videoista – toisaalta alennukset voivat olla suoraan saatavilla ilman mitään koodeja. Verkkokaupan hinnoittelu on hieman erilaista kuin perinteisen kivijalkaliikkeen, ja monesti myös tarjouksia on enemmän, ja niitä voi verkkokaupoissa olla useita erilaisia.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.