Lämmin joulutunnelma syntyy kauniilla koristeilla 

Vaikka jouluun olisi vielä aikaa, lämmin joulutunnelma on mahdollista luoda kotiin jo hyvissä ajoin. Saat kotiisi joulun tuntua omaan sisustustyyliisi sopivilla kauniilla joulukoristeilla. 

Valaistus luo joulutunnelmaa

Joulutunnelma saa usein alkunsa valaistuksesta. Monet asentavat jouluvalot pihapuuhun tai ikkunalle jo marraskuussa. Toisille joulutunnelma on harras ja rauhallinen, kun taas toisten mielestä joulu on ennen kaikkea iloinen ja riemukas juhla. 

Joulutunnelmaan sopivat jouluvalot kannattaa valita sen mukaan, millaista tunnelmaa haluat niiden avulla luoda. Rauhalliseen tunnelmaan sopivat himmeämmät, kelta- tai valkosävyiset valosarjat. Jouluvalot, jotka ovat kirkkaita, värillisiä ja mahdollisesti jopa vilkkuvia, sopivat paremmin iloiseen ja riehakkaaseen tunnelmaan. 

Jouluvaloissa LED-valot ovat yleensä suositeltavia, sillä ne ovat energiatehokkaita, kestäviä ja tuottavat vähemmän lämpöä. Jouluvalojen kirkkaus vaihtelee eri malleissa. Valitse tarpeeksi kirkas valosarja, jotta se erottuu hyvin ja luo tunnelmallisen ilmapiirin.

Mittaa tarkasti alue, johon haluat asentaa jouluvalot, ja valitse valosarja, jonka pituus riittää kattamaan sen. Hobbyhall.fi -verkkokaupan hakutoiminnolla voit hakea valikoimasta juuri oikean pituiset valosarjat, jolloin sopivan valosarjan valinta sujuu helpommin. 

Jos haluat käyttää jouluvaloja ulkona, varmista, että valot ovat tarkoitettu ulkokäyttöön. Ulkokäyttöön tarkoitetut jouluvalot kestävät paremmin kosteutta ja pakkasta. Tarkista myös, mikä on jouluvalojen energialähde. Jos hankit verkkovirralla toimivat valot ulkokäyttöön, selvitä etukäteen lähimmän sähköpistokkeen sijainti. Paristokäyttöiset valot ovat käteviä, jos et halua käyttää sähköä tai verkkovirtalähdettä ei ole lähettyvillä.

Joulukukat ja joulukuusi näyttävät ja tuoksuvat joululta

Jouluvalojen lisäksi joulutunnelmaa saa luotua kauniilla kukilla. Joulukukista tunnetuimmat ovat joulutähti ja hyasintti. Myös amarylliksia hankitaan paljon joulun alla. Ulko-oveen ripustettava havuja ja käpyjä sisältävä kranssi luo tunnelmaa jo ovella. 

Suurin tunnelmanluoja monessa kodissa on edelleen joulukuusi. Aidon kuusen tuoksu on ihana ja kuusen koristelu on monen perheen yhteinen, perinteikäs juttu. Nykyaikaiset tekokuuset muistuttavat ulkonäöltään oikeaa kuusta ja ovat tyylikäs ratkaisu. Monilla kuusimyyjillä ja kukkakauppiailla on myös pienempiä joulukuusia sekä sisätiloihin sopivia minikatajia. 

Joulukukkia ja -kasveja hankkiessa kannattaa huomioida kaikki kodin asukkaat: esimerkiksi hyasintin huumaava tuoksu voi olla liikaa hajusteherkälle. Osa joulukukista on myrkyllisiä, joka kannattaa huomioida, mikäli kotona on lapsia tai lemmikkejä. Hobbyhall.fi -verkkokaupasta löydät tekokukat, kestokranssit sekä tekokuuset, jotka sopivat kaikenlaisiin koteihin. 

Lämmin joulutunnelma syntyy tyyliin sopivilla koristeilla 

Hankitpa kotiisi sitten oikean tai tekokuusen, muista hankkia siihen myös koristeet. Hartaasta joulutunnelmasta nauttiva valitsee koristeiksi puusta tai oljesta tehtyjä, neutraalin värisiä koristeita. Iloisen tunnelman luovat värikkäät ja kimaltavat koristeet.

Muurlan lasinen Muumi-joulupallo on klassikon asemaan noussut joulukuusenkoriste, joka sopii myös lahjaksi esimerkiksi kummilapselle. Myös Iittalalla on ajattomia, lasisia joulukuusenpalloja. Roikkuvien pallojen ja muiden hahmojen lisäksi joulukuuseen voi ripustaa erilaisia nauhoja sekä jouluvalot. Joulukuusenjalka ja latvatähti tulee myös muistaa. Jouluaaton sisustus viimeistellään kauniilla joulukuusen alle asetettavalla matolla sekä tyyliin sopivalla lahjasäkillä.

Joulutunnelmaa voi luoda kotiin ennen jouluaattoa muilla koristeilla. Sisustustyyliin sopiva joulukalenteri tai takan reunalle ripustettava joulusukka ovat etenkin lapsiperheiden suosiossa. Kynttelikön tai roikkuvat jouluvalot voi laittaa ikkunalle jo marraskuun lopulla. Hobbyhall.fi -verkkokaupassa on useita kauniita kynttelikköjä ja jouluvaloja esimerkiksi Konstsmidelta ja Finnlumorilta. 

Jouluverhot sekä pienet tontut, porot ja muut koriste-esineet tuovat myös joulun tuntua. Sijoittele koriste-esineitä silmää miellyttäviin paikkoihin, kuten hyllyn tai takan reunalle. Rauhalliseen joulutunnelmaan sopivia koristeita löytyy Hobbyhall.fi -verkkokaupasta muun muassa Aarikalta ja Winterialta.  

Trackbacks & Pings

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.