Joulusesonki on jo hyvässä vauhdissa lihatuotteiden myynnissä – luomukinkut myydään loppuun tänäkin vuonna

Vuoden 2021 joulusesongista odotetaan elintarvikealalla vilkasta. Koronarajoitusten hellitettyä joulunalusajan kokoontumisia ja illanviettoja järjestetään enemmän kuin viime vuonna. Kotimaiseen laatulihaan erikoistunut Tamminen Oy odottaa kasvavaa menekkiä joulunaluskauden tuotteille ja myy tänäkin vuonna loppuun kaiken tuottamansa luomulaatuisen joulukinkun.

Elintarvikealan joulusesonki on kuluvan vuoden osalta jo hyvässä vauhdissa. Joulunalusajan tuotteet ovat olleet kauppojen hyllyissä jo marraskuun alulta asti, ja joulutuotteiden huippusesongin odotetaan alkavan viimeistään viikkojen 49 ja 50 taitteessa.

– Markkinoilla näkyy nyt selvästi positiivinen vire. Joulusesongista saattaa hyvinkin tulla aktiivisempi kuin edeltävinä vuosina. Vaikka isoja tapahtumia ei vielä täysillä järjestetäkään, nyt uskalletaan jo liikkua, nähdä kavereita ja kokoontua työporukoilla pikkujoulujen ja muiden illanviettojen merkeissä. Jouluna taas laitetaan ruokaa ennen kaikkea perheen kesken yhdessä, kertoo Tammisen toimitusjohtaja Pasi Tamminen.

Tammisella tuotetaan joulukinkkuja tänä vuonna reilu 250 000 kg, josta kaikki on kotimaista ja käsinleikattua. Luomukinkkujen osuus on noin 60 000–70 000 kg, jolla määrällä Tamminen on selvästi Suomen suurin luomukinkkujen tuottaja. Määrät ovat viime vuoteen nähden hienoisessa kasvussa.

– Olemme jo monena jouluna myyneet loppuun kaiken tuottamamme luomukinkun. Pakasteena tuotteita on saatavilla jo nyt. Marraskuulta hyvän matkaa joulukuulle jatkuvalla joulunalussesongilla kysyntä on erityisen suurta muun muassa pienille kinkuille, kypsille kinkkuviipaleille ja muille pienempien pakkauskokojen tuotteille, sanoo Tammisen myynti- ja markkinointijohtaja Tero Oinonen.

Luomulaatuisten tuotteiden menekki on kaikkiaan jatkanut tasaista kasvuaan Suomessa. Ruokasektorin koordinaatiohankkeessa toteutetun Luomu Suomessa 2020 -koosteen mukaan luomua myytiin päivittäistavarakaupoissa viime vuonna noin 409 miljoonalla eurolla, joka merkitsi 9,7 %:n kasvua vuoteen 2019 verrattuna.

Laatu, helppous ja hävikin minimointi

Tammisella nähdään kuluttajien ostopäätösten painottuvan yhä enemmän helppouden ja kätevyyden suuntaan. Lisäksi halutaan toteuttaa omaa arvomaailmaa panostamalla muun muassa ruuan laatuun ja hävikin minimointiin.

– Elintarvikealan arvomaailma ja etenkin alkutuotannon arvostus ovat nousseet viime vuosina positiivisella tavalla yleiseen keskusteluun, ja katson tehtäväksemme varmistaa omalla valikoimallamme ja tuoteperheillämme, että vastaamme näihin arvoihin. Uskomme vakaasti, että laatu voittaa määrän, ja sama pätee yhtä lailla joulun aikaan, Tamminen toteaa.

Käsityönä leikattujen tuotteiden korkea laatu näkyy kuluttajalle muun muassa tuotteiden huolellisena viimeistelynä ja korkeampana puhdistusasteena. Erikokoiset taloudet huomioidaan laajalla pakkauskokovalikoimalla, yhden hengen talouksille suunnatuista tuotteista aina 13-kiloisiin kinkkuihin.

Tammisella kauden valikoimista löytyvät tuoresuolattujen ja pakastekinkkujen lisäksi perinnesavustamon kypsät tuotteet, joulukinkku- ja joulufileeviipaleet sekä kauden uutuustuotteena noin kilon painoinen pikkukinkku.

-Suuri osa kuluttajista haluaa yhä helpompia ja valmiimpia tuotteita. Lisäksi monia mietityttää kotiruuan hävikki, joka halutaan pitää mahdollisimman pienenä. Siksi tavoitteemme onkin, että jokainen kuluttaja tuntee löytävänsä valikoimastamme oikeat tuotteet juuri minulle ja juuri meille – myös omaan joulupöytään, Tamminen toteaa.

Reseptejä ja valmistusvinkkejä:

https://www.tamminen.fi/joulu/

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.