Tärkeää ennen paistamista: nosta kinkku huoneen lämpöön 6-12 tuntia ennen paistamista kinkun koosta riippuen. Suosittelemme paistomittarin käyttöä.
1. Kuumenna uuni 150 asteiseksi.
2. Jos käytät paistomittaria, työnnä sen neula viistosti kinkun keskiosan paksuimpaan kohtaan. Mittari ei saa koskettaa luuta.
3. Kinkun paistoaika määräytyy kinkun koon mukaan.
4. Jos paistomittaria ei ole, paistoaika on noin 1 tunti/kg + 1 tunti.
5. Aseta kinkku uuniritilälle nahkapuoli ylöspäin ja laita uuniin kinkun alle syvä uunivuoka, johon neste tippuu.
6. Paista ensimmäinen tunti 150 asteessa ja pudota sen jälkeen uunin lämpötila 100 asteeseen.
7. Paista kinkkua kunnes mittari näyttää 79-80 astetta. Ylikypsäksi katsotaan kinkku, jonka sisälämpötila on 82 astetta.
8. Anna kinkku jäähtyä ja vetäytyä hetken, ennen kuin poistat verkon.
9. Halutessasi voit kuorruttaa kinkun.
Siivilöidyn paistoliemen voit käyttää kinkun kastikkeen pohjana. Huomioi, että paistoliemi on suolaista ja sitä kannattaa jatkaa vedellä, kermalla ym. maun mukaan. Paistoliemi sopii erinomaisesti myös siskonmakkara- ja hernekeittoon.
Kinkun suuntaa antavat paistoajat, mikäli paistomittaria ei ole:
Juhla- ja herkkukinkku:
- 4-6 kg n. 5-7 tuntia
- 2-4 kg n. 3-5 tuntia
Perinteinen kinkku:
- 10 kg n. 11-13 tuntia
- 6-8 kg n. 7-9 tuntia
. . . . . . . . . . . . . . .
Lisätietoa: Wotkin’sin tuoresuolatuista suomalaisista kinkuista ja muista jouluherkuista löydät osoitteesta www.wotkins.fi